Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Klinik for Velvære

 Signe Topholm

Proffesions bachelor i Psykomotorisk Fysioterapi, Akupunktør og Massør - efteruddannet i Kranio Sacral

Akutte og kroniske smerter

Lider du af akutte eller kroniske smerter, kan et behandlings forløb med PMT Fysioterapi være noget for dig. Både akutte og længerevarende smertetilstande behandles, og du får redskaber med hjem til forebyggelse og vedligeholdelse mellem hver behandling:

Akutte smerter

Akutte smerter er vigtige kropslige signaler fra det sympatiske nervesystem, der fortæller os at vi er overbelastede, f.eks. spændingshovedpine, rygsmerter mv. På den måde kan akutte smerter hjælpe os til at stoppe op og mærke efter, så vi kan oparbejde indre ressourcer til bedst muligt at kunne tackle overbelastning i omgivelserne og i os selv.

Akutte smerter kan også være et udtryk for at vi beskytter en skadet del af kroppen, så skaden ikke forværres og helingen kan foregå bedst muligt, for eksempel ved at undgå at støtte på et brækket ben. Ligeledes kan akutte smerter opstå fordi kroppen sender signal til os om, at vi har en sygdom som ikke kan ses, for eksempel mavesmerter, og får os til at gå til lægen og blive undersøgt.

Kroniske eller længevarende smerter

Kroniske smerter er længerevarende smerter på mere end 6 måneder. Kroniske smerter kan eksempelvis opstå som følge af en akut skade, fx. en trafikulykke eller en gigtsygdom. Når smerteoplevelsen vedbliver sin intensitet efter den er akutte skade er helet, kan den betegnes som en længerevarende smerteproblematik. De længerevarende smerter kan påvirke vores generelle livskvalitet og indre ressourcer.

Der kan være forskellige symptomer tilknyttet smerten, så som: søvnproblematikker, bekymringstendens, øgede kropslige og mentale stresssymptomer, opspændt muskulatur og nedsat energiniveau m.m.

Fysiske smerter uden lægefaglig forklaring

Udover akutte og længerevarende smerter findes også de mere diffuse former for smerter uden specifik fysiologiske årsag. Denne form for smerte kan komme til udtryk som generende spændingstilstande, træthed, uro, stresset indre tilstand, uspecifikke lænderygsmerter, fibromyalgi, kroniske piskesmældssymptomer og kronisk træthedssyndrom. Disse stresstilstande forstærker hjernens oplevelse af smerteimpulser fra kroppen, og sætter reflektorisk det sympatiske nervesystem på overarbejde.

Behandlingen af smerter hjælper til nervesystem, immunsystem og organsystem med at regenerere, og hjælper dig til ro og nærvær i arbejdet med at reducere/acceptere/regulere dine aktuelle smerte tilstande.

Du får vedarende postitiv effekt, fordi der arbejdes med dit helbred som helhed - en genvej til naturlig evne til selvregulering.